Gå til hovedindhold

FVU-start og FVU-dansk

FVU-start og FVU-dansk er undervisning for voksne der ønsker at forbedre deres danskkundskaber indenfor læsning og skrivning.

Indhold

  Hvis du ønsker at starte på FVU, bedes du henvende dig til sprogskolen. Se kontaktinformationer nedenfor.

  Om FVU-start
  FVU-start fokuserer på hverdagssprog, hvor kursisten styrker sit kendskab til danske ord, udvider sit ordforråd og bliver bedre til at føre en samtale på dansk.

  FVU-start består af et forløb på 40-80 lektioner og afsluttes med en standpunktsbedømmelse, der bedømmes bestået/ikke-bestået. Kurset forbereder til FVU trin 1.

  Om FVU dansk
  På FVU-dansk lærer kursisten at skrive, læse og forstå tekster på dansk.

  FVU-dansk trin 1 og 2 arbejder med enkelte ord og korte tekster fra hverdagssituationer. Vi arbejder med ordforråd og lettere grammatik og lærer om staveregler, stumme bogstaver og ordenes endelser.

  FVU-dansk trin 3 og 4 arbejder med stavning af fagord, fremmedord og låneord fra andre sprog. Vi går i dybden med grammatikken og læser og skriver fagtekster.

  Hvert trin på FVU-dansk består af et forløb på 40-80 lektioner. Hvert forløb afsluttes med en trinprøve, der bedømmes bestået/ikke-bestået. Trinprøven er skriftlig.

  Tidspunkt
  FVU-start onsdag kl. 8:40 - 11:55
  FVU-dansk tirsdag kl. 16:00 - 19:15 (trin 1-4) og onsdag 8:40 - 11:55 (trin 1)

  Tilmelding
  Før du begynder, skal du til en test (screening). Inden du starter, skal du til en vejledningssamtale kombineret med en sproglig afdækning, kaldet en screening. Her bliver det vurderet om du er i målgruppen for FVU og hvilket trin du skal tilbydes.

  Hvis du har deltaget i FVU indenfor de seneste to år, kan du muligvis starte uden af blive testet.

  FVU-start og FVU-dansk er gratis.

  Du kan starte på FVU hele året rundt.

  Du kan deltage i FVU uanset hvor længe du har boet i Danmark.

  Vær opmærksom på at tilbuddet kræver aktiv deltagelse.

  Bemærk
  FVU ikke er sprogundervisning der kan sidestilles med danskuddannelse, men et tilbud der styrker dine læse og skrivefærdigheder. Optag på FVU Start forudsætter som udgangspunkt et niveau svarende til bestået DU1.5, DU2.4 eller DU3.3.

  For at blive tilmeldt undervisningen skal du være minimum 25 år. Er du under 25 år, bedes du henvende dig til din bopælskommune og spørge hvilke muligheder du har.
   

  Sidst opdateret: 8. marts 2024