Gå til hovedindhold

FVU-start og FVU-dansk

FVU-start og FVU-dansk er undervisning for voksne der ønsker at forbedre deres danskkundskaber indenfor læsning og skrivning.

Indhold

  FVU-start fokuserer på hverdagssprog, hvor kursisten styrker sit kendskab til danske ord, udvider sit ordforråd og bliver bedre til at føre en samtale på dansk.

  FVU-start består af et forløb på 40-80 lektioner og afsluttes med en standpunktsbedømmelse, der bedømmes bestået/ikke-bestået. Kurset forbereder til FVU trin 1.

  På FVU-dansk lærer kursisten at skrive, læse og forstå tekster på dansk.

  FVU-dansk trin 1 og 2 arbejder med enkelte ord og korte tekster fra hverdagssituationer. Vi arbejder med ordforråd og lettere grammatik og lærer om staveregler, stumme bogstaver og ordenes endelser.

  FVU-dansk trin 3 og 4 arbejder med stavning af fagord, fremmedord og låneord fra andre sprog. Vi går i dybden med grammatikken og læser og skriver fagtekster.

  Hvert trin på FVU-dansk består af et forløb på 40-80 lektioner. Hvert forløb afsluttes med en trintest, der bedømmes bestået/ikke-bestået. Trintesten er skriftlig.

  FVU-start og FVU-dansk er ikke sprogundervisning i dansk.

  Vi tilbyder FVU-start

  Mandag kl. 14:15-16:45
  Onsdag kl. 9 - 11:30

  Vi tilbyder FVU-dansk

  Tirsdag kl. 16:00-19:15

  Inden du starter, skal du til en vejledningssamtale kombineret med en sproglig afdækning. Her afklares, om FVU er det rette tilbud til dig og hvilket trin du skal begynde på.

  For at blive tilmeldt undervisningen skal du være minimum 25 år. Er under 25 år, bedes du henvende dig til din bopælskommune og spørge hvilke muligheder du har.

  Hvis du ønsker at starte på FVU, bedes du henvende dig til sprogskolen. Klik her. 

  FVU-start og FVU-dansk er gratis.

  Du kan deltage i FVU uanset hvor længe du har boet i Danmark.

  Sidst opdateret: 31. marts 2023