Gå til hovedindhold

Medborgerskabsprøven

Medborgerskabsprøven er en skriftlig test der handler om dansk folkestyre, hverdagsliv, kultur og historie.

Indhold

  Medborgerskabsprøven består af 25 spørgsmål. Spørgsmålene stilles på baggrund af materialet Spørgsmålene stilles på baggrund af materialet Læremateriale til Medborgerskabsprøven – demokrati og hverdagsliv i Danmark. Lærematerialet er på ca. 125 sider og består af 25 faktaark med hvert deres emne om det danske folkestyre, hverdagsliv i Danmark, dansk kultur eller dansk historie. Lærematerialet kan findes ved at klikke på linket til højre under "Vil du vide mere"

  Du har 30 minutter til at svare på de 25 spørgsmål. Spørgsmålene er multiple choice-spørgsmål. Det betyder, at der til hvert spørgsmål er flere svar at vælge imellem. Du skal sætte kryds ved det svar, du mener, er rigtigt. Der er kun ét rigtigt svar på hvert spørgsmål, og du må derfor kun sætte ét kryds. 

  For at bestå prøven skal du have mindst 20 af de 25 spørgsmål korrekte. Der laves nye spørgsmål til hver prøve.

  Medborgerskabsprøven skal bestås hvis du ønsker permanent opholdstilladelse i Danmark.

  Du kan tilmelde dig prøven ved at udfylde en tilmeldingsblanket på kontoret.

  Du kan også kontakte os på telefon eller mail. Vi sender dig en tilmeldingsblanket på mail, som du kan printe ud eller udfylde på din PC og sende retur til os på mail.

  Bemærk at tilmelding er bindende. Det er ikke muligt at få gebyret retur når tilmeldelsesfristen er overskredet.

  Du kan ansøge om at tage prøven under særlige vilkår. Særlige vilkår kan f.eks. være forlænget tid, enelokale, særlige hjælpemidler eller at have en hjælper med i lokalet. Ønsker du at gå til prøven under særlige vilkår, bedes du kontakte skolen. Du skal udfylde en ekstra blanket og indsende dokumenter der bekræfter dit behov. Dette kan f.eks. være en lægeerklæring / udtalelse fra en fagperson eller en officiel udredning.

  Medborgerskabsprøven afholdes to gange om året. Den næste Medborgerskabsprøve du kan tilmelde dig afholdes den 29. november 2023 kl. 11:00

  HUSK: Tilmeldingsfristen er 25. oktober 2023.

  847 DKK

  Betaling kan ske med MobilePay eller bankoverførsel.

  Sidst opdateret: 25. maj 2023