Gå til hovedindhold

Indfødsretsprøven

Indfødsretsprøven er en skriftlig test der handler om danske samfundsforhold, kultur og historie.

04. feb. 2021

Indhold

  Tilmelding for prøven vinter 2023 er lukket. Næste prøve er sommer 2024. Tilmelding åbner efter nytår.

  Indfødsretsprøven består af 45 skriftlige spørgsmål om danske samfundsforhold, dansk kultur og dansk historie. 35 af spørgsmålene stilles med udgangspunkt i lærematerialet Læremateriale til Indfødsretsprøven – danske samfundsforhold, dansk kultur og historie. Lærematerialet kan findes ved at klikke på linket til højre under "Vil du vide mere".

  De sidste 10 spørgsmål er uforberedte spørgsmål. 5 af dem er aktuelle spørgsmål, der tager udgangspunkt i begivenheder, som har fundet sted de seneste seks måneder forud for hver prøveafholdelse. Disse spørgsmål omhandler samfundsforhold, politik og kulturelle begivenheder, der har været en bred dækning af i de danske nyhedsmedier. Endvidere er der 5 spørgsmål om danske værdier, som kan omhandle eksempelvis ytringsfrihed, ligestilling eller forholdet mellem religion og lovgivning.

  Du har 45 minutter til at svare på de 45 spørgsmål. Spørgsmålene er multiple choice-spørgsmål. Det betyder, at der til hvert spørgsmål er flere svar at vælge imellem. Du skal sætte kryds ved det svar, du mener, er rigtigt. Der er kun ét rigtigt svar på hvert spørgsmål, og du må derfor kun sætte ét kryds. 

  For at bestå prøven skal du besvare mindst 36 af de 45 spørgsmål korrekt, herunder skal du svare korrekt på mindst 4 ud af 5 af spørgsmålene om danske værdier. Der laves nye spørgsmål til hver prøve.

  Indfødsretsprøven skal bestås hvis du ønsker at blive dansk statsborger.

   

  Du kan tilmelde dig prøven ved at udfylde en tilmeldingsblanket på kontoret.

  Du kan også kontakte os på telefon eller mail. Vi sender dig en tilmeldingsblanket på mail, som du kan printe ud eller udfylde på din PC og sende retur til os på mail.

  Bemærk at tilmelding er bindende. Det er ikke muligt at få gebyret retur når tilmeldelsesfristen er overskredet.

  Du kan ansøge om at tage prøven under særlige vilkår. Særlige vilkår kan f.eks. være forlænget tid, enelokale, særlige hjælpemidler eller at have en hjælper med i lokalet. Ønsker du at gå til prøven under særlige vilkår, bedes du kontakte skolen. Du skal udfylde en ekstra blanket og indsende dokumenter der bekræfter dit behov. Dette kan f.eks. være en lægeerklæring / udtalelse fra en fagperson eller en officiel udredning.

  Indfødsretsprøven afholdes to gange om året. Den næste Indfødsretsprøve du kan tilmelde dig afholdes den 29. november 2023 kl. 13:00

  HUSK: Tilmeldingsfristen er 25. oktober 2023.

  847 DKK

  Betaling kan ske med MobilePay eller bankoverførsel.

  Sidst opdateret: 3. november 2023